Gezonde babyvoeding

Eerste hapjes baby

 

Heerlijke gezonde snack

De voedzame babyvoeding voor de eerste zes levensmaanden is totaal anders dan de lekkerdere en vettere hapjes voor een peuter of kleuter. Onze focus ligt op het creëren van een prettige eetomgeving. Gezonde babyvoeding bevat veel vitaminen en mineralen om uw baby de nodige voedingsstoffen te geven om in een snel tempo te groeien en zich te ontwikkelen.

1 kop licht beboterde zachtgekookte eiersalade

1/2 kopje nori zeewiersalade

1/4 kop mango salsa

2 eetlepels caloriearme zoetstof

2 eetlepels honing

Meng de eiersalade, salsa en zoetstof. Fruit uien en champignons in 1 eetlepel olijfolie in een grote ondiepe schaal. Laat de eieren een nacht afgedekt staan. Doe de eieren in een koekenpan met kokosolie. Bak op middelhoog vuur. Meng de stukjes ananas erdoor. Voeg mango en uimengsel toe en meng goed. Zout naar smaak toevoegen.

Kook in de magnetron tot de eieren goed gaar zijn. Bestrooi met 4 tl. sesamzaad.

Tip: Voeg een beetje zout en een kneepje limoensap toe om de smaken van de salsa en het fruit te helpen absorberen.

Vers Fruit Dessert

Baby worteltjes zijn het perfecte toetje voor bijna elke baby en hun kieskeurige smaakpapillen zoals die van jou. Geef je baby worteltjes op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld baby worteltjes heel dun snijden en ze in chocoladepudding dopen. Of u kunt ze kleine minipuddingetjes met fruit geven, zoals baby bosbessen of rozijnen. Geef ze geen stokjes of gesneden snoepjes. Je kunt altijd snoepjes vinden om ze op te jagen.

1 pond baby wortelen

4 ijsblokjes

4 oz. room of volle beker melk of 4 oz. vanille-yoghurt

2 theelepels honing

Meng wortels, ijs en melk tot het ijs gesmolten is. Doe in de blender en mix tot een gladde massa. Giet 4 oz. melk of yoghurt over de wortelen en mix. Nip en glimlach.

Tip: Geef kind altijd drinkwater op hetzelfde moment als vriendelijk kraanwater. Anders kunnen ze water inslikken en hun toetje niet opeten.

Snack Time baby wortelen

De volgende keer dat u uw wekelijkse boodschappen plant, bedenk dan dat u een gezonde snack kunt maken die vol zit met het goede van groenten zonder ongezonde ingrediënten te gebruiken.

Wortel sticks met een klein stukje kaas, hazelnoten of amandelen

Cottage cheese of ricotta kaas met vers fruit

Honing- vanillesmaak gelatine met een paar marshmallows

1 handvol rauwe baby spinazie

1/4 kop rauwe baby wortelen

Meng babyspinazie, babywortelen en honing tot het zeer geplet is. Vul een selderij- of tomatencapsule met de spinazie. Neem de capsule met tandpasta en doe het in de zuigelingenfles.

Wortel sticks met een magere cottage kaas dip

Honing- vanillesmaak gelatine met een paar marshmallows

1/4 kopje rauwe baby maïs

1 kop rauwe baby wortelen

2 theelepels geitenkaas

Meng geitenkaas of ricotta kaas met baby maïs, tot de kaas gesmolten is. Roer er baby worteltjes door. Doe de gelatine in een goedgevuld potje en zet het een uur in de koelkast of tot het goed hard is.

Lees meer:

Eerste hapjes baby

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.