Hoe je ADHD onder controle te krijgen

ADHD behandeling

Waarom is het gebeurd?

Mensen met ADHD wachten tot een geschikt moment om eenvoudige taken uit te voeren. Ze hebben vaak je ononderbroken aandacht nodig om een taak te voltooien en dit is de reden waarom je op de dag van het werk misschien wel de laatste bent om het kantoor te verlaten. Dit is vaak wanneer je aandachtsspanne van nature korter is.

ADHD beïnvloedt alle gebieden van het persoonlijke leven; vaak veroorzaakt het problemen in relaties. Het kan leiden tot moeilijkheden in sociale omgevingen – familie en vriendschappen. Het kan ertoe leiden dat je je niet tevreden voelt over je persoonlijke relaties. Het kan leiden tot conflicten met collega’s op het werk.

Hoe het te controleren

Als u symptomen van ADHD heeft, zou u baat kunnen hebben bij therapie. Zelfs als u niet denkt dat het een ernstig probleem is, kunt u gefrustreerd raken als u het ook niet onder controle kunt houden om de eenvoudige reden dat het op uw werk of in uw privéleven toeslaat. Enkele manieren waarop u het onder controle kunt houden zijn:

1. Neem deel aan een les waarin u leert uw denken en gedrag zelf te beoordelen. Het kan je bewust maken van je aandacht strategieën en je helpen je probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Op deze manier zul je in staat zijn om de ADHD symptomen die je mogelijk hebt te herkennen. Het doel van een les, met name een les die wordt aangeboden op een lidmaatschap site, zoals Mindfulnessina, kan zijn om je de tools te geven die je nodig hebt om te beginnen met het beheersen van je ADHD.

2. Slechte eetgewoonten kunnen een aanwijzing zijn voor ADHD. Een andere effectieve manier om het zelf in de hand te houden is door de zwaartekracht. Je kunt leren om iets te gebruiken, zoals een elastiekje, dat flexibel is en dat wanneer het wordt uitgerekt helpt om lichamelijke stress en spanning te verminderen. Het idee is dat je, door gebruik te maken van het principe van de zwaartekracht, minder heftige emoties zult voelen en je op jezelf kunt concentreren.

3. Meditatie kan je helpen om het onder controle te krijgen door je gedachten van jezelf af te leiden. Meditatie werkt niet voor iedereen, maar hulp vragen, ook al is het van een professional, zoals een ADHD-coach, leraar, arts of therapeut, kan heel heilzaam zijn.

4. Het beheersen van stress kan een van de belangrijkste stappen zijn om je ADHD onder controle te krijgen. Je kunt het volgende doen:

1. Wees ontspannen, bij voorkeur alleen.

2. Concentreer je op je ademhaling terwijl je luistert naar een geleide ontspanningsaudio.

3. Gebruik chants, gezangen en chants om jezelf te ontspannen.

4. Jongleer met een rechte houding en een standvastige blik of staar naar enkele voorwerpen (schoollokaal, universiteit, huis, auto, die straatnaambordjes, of een straathoek – zoals de muren, het plafond of de muur voor je) om het wazig denken op gang te brengen. Twintig minuten van deze techniek kan alles zijn wat nodig is om sommige symptomen minder zichtbaar te maken.

 

Lees meer

Burn out

ADHD behandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.