Hoe kies je een gezond dieet?

Eerste hapjes baby

Wij begrijpen het belang van een gezonde voeding, rijk aan fruit en groenten, voor het behoud van een gezonde levensstijl. Voor veel ouders is een toenemende inspanning van het gezin van vitaal belang voor de gezondheid van het gezin. Bovendien vertrouwen veel ouders, om tijd en energie te besparen, op voorverpakte baby- of aardbeienyoghurthapjes voor hun baby. Maar is er een manier waarop het gezin kan profiteren van de voedingswaarde van groenten en fruit?

Veel ouders weten niet goed hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de groenten en het fruit in hun voeding. Enerzijds zijn er de ouders die emotioneel vinden dat het bereiden van verse babyhapjes te veel tijd zou kosten, anderzijds zijn er de ouders die zich zorgen maken over de tijd die ze hebben doorgebracht in de onvoldoende gekoelde productenafdeling. Ook zouden sommige ouders graag vertrouwen opBon appetit of de voedzame brij van baby als babyvoeding.

Dit zijn echter allemaal geldige redenen waarom ouders niet willen investeren in een nieuw babyhapje. Bovendien zijn oesterzwammen en rabarber als bron van remedies tegen verkoudheid en griep in verband gebracht met het ontstaan van verkoudheid en griep. De extracten van mierikswortel, uien en knoflook staan erom bekend het effect van hoest en keelpijn bij hoest te verminderen. In combinatie met de verlichting van gasvorming in de maag en de snelle afbraak van steeds intenser wordende hoest en verstopping van de borst, leiden deze paddenstoelen tot een vermindering van 70% van de hoestbuien en 90% van de keelpijn.

gehalte aan additieven. Het gehalte aan additieven in snacks varieert sterk, afhankelijk van de manier waarop ze worden verwerkt. Hoe meer ze worden verwerkt, hoe meer de smaak en de textuur verloren gaan. Wanneer de levensmiddelen daarentegen zijn ingeblikt of ingevroren, blijven zij relatief onveranderd. Als iemand bijvoorbeeld een pot sperziebonen koopt, zou het, om blootstelling aan additieven te vermijden, een verstandige beslissing zijn de bonen uit blik of diepvries te kopen.

gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën. Inrider 2% margarine toegankelijkheid, dit is een hydrogenatie proces dat transvetzuren produceert. Deze worden als ongezond beschouwd en zijn in verband gebracht met coronaire hartziekten. Kinderen zouden niet meer dan twee van deze oliën per maand moeten krijgen, en hetzelfde geldt voor andere voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, snackcrackers en zelfs kauwgom.

verzadigde vetten. Let bij het kopen van boter of margarine op de woorden “gehard” of “gedeeltelijk gehard”, want die wijzen op het gebruik van geharde oliën. Vermijd de commerciële merken margarine, die met transvetzuren worden geproduceerd om de kosten te drukken. Gebruik in plaats daarvan margarine die enkelvoudig of meervoudig onverzadigde vetten bevat, omdat die gezonder zijn.

natriumnitriet. Bepaalde zouten bevatten nitriet, dat als conserveermiddel wordt gebruikt. Sommige gewone bouillonblokjes kunnen nitriet bevatten. Veel voorverpakte vleeswaren, zoals hotdogs en sandwiches, worden bereid met nitriet als smaakversterker. Dit is de reden waarom deze voedingsmiddelen zo vet- en calorierijk zijn.

suikeralcoholen. Suikeralcoholen worden vaak gebruikt in vetarme voeding om het vet te vervangen. Er is echter geen gezondheidsvoordeel voor deze zoetstoffen, omdat ze de verzadiging niet bevorderen, de bloedsuikerspiegel niet effectief beïnvloeden en resulteren in lege calorieën. In plaats daarvan is het beter om de suikeralcoholen in je gerecht te laten zitten.

ytonutriënten. Natuurlijke vetten en ook fytonutriënten moeten zoveel mogelijk worden vermeden, omdat ze leiden tot veel calorieën en een slechte opname van specifieke voedingsstoffen. Er zijn echter groenten die gezonde vetten en fytonutriënten bevatten. Het opnemen van een aantal van deze in uw dieet zal uw dieet gezonder maken.

Kruidenkoffies. Samen met koffie, thee en gember zijn ze een andere uitstekende bron van antioxidanten. Als er twee of meer antioxidanten in een gerecht zitten, wordt het gerecht als gezond beschouwd.

 

lees meer

Babyvoeding gezond

Gezonde babyvoeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.