The Polderhoen

Kippie Rijswijk

De Polderhoen is een populaire naam in Europa bij pluimveestallen. Ze hebben een rode veer met een blauwe vlek en goudgeel lichaamsvlees. De Polderhoen heeft een verfijnde smaak. In Europa wordt deze kip beschouwd als de officiële kip van België. Ze leggen witte, romige eieren die een lichtgele kleur hebben. Het vlees van de Polderhoen wordt fijngehakt en bedekt met een goudgele eierwassing. Het lijkt wel een gebakje.

slachtkuikens Vleeskuikens van dit ras hebben een gedrongen bouw en staan bekend als rechtopstaand. Ze hebben een kenmerkende gele staart en goudgele ogen. Net als de gewone kip worden vleeskippen gewoonlijk door het gezin opgegeten. Het is gebruikelijk dat gezinnen vleeskuikens fokken, omdat kippen wegwerpkippen zijn. Ze worden volgens hoge normen grootgebracht en zelfs ter plaatse geslacht. Vleeskuikens leveren bijzonder mals vlees. Er is een vleeskippenequivalent op bijna elke thuismarkt. Ze worden meestal per paartje verkocht en zijn meestal in dozen verkrijgbaar. Je kunt ze ook krijgen met het label ‘broiler reversed’, waardoor kenners de klank van broiler uitspreken als wangen. flamb Flamb is een kip die ongeveer vier en een half pond weegt. Het zijn jonge kippen. Het vlees is verdeeld over alle delen van het lichaam, inclusief de poten en de nek. De poten zijn bijzonder klein. Deze kip wordt in veel verschillende wereldgerechten gebruikt. Deze vogel heeft een spanwijdte die ver over de rug reikt. darklings Van dit kippenras wordt gezegd dat het de zeldzaamste kippensoort ter wereld is. Ze worden ’s nachts geboren en komen bij het aanbreken van de dag naar buiten. Ze hebben een donkerroze huid en opmerkelijk mooie, helderrode ogen. U zult waarschijnlijk zien dat hun borstveren helder oranje van kleur zijn. Hun vlees is stevig en niet te zacht.

neemt De donkere kip waarop in de Chinese provincie Sichuan wordt gejaagd, wordt ook Asaline genoemd. Dit is een kip die een unieke smaak heeft en vlees dat ongewoon zacht en vlokkerig is. Het vlees van deze eend is bedekt met een helder roodachtig oranje “scharnierend” vlees. De eend is een ongewone culinaire traktatie in de Chinese keuken. Gewoonlijk kunnen de mensen die deze eend eten hem in zijn geheel opeten door alleen maar te kauwen en uit te ademen. Courgette De courgette, lid van de Cucurbitaceae-familie, is een vreemd uitziende eendachtige vrucht. Maar wat hem uniek maakt, is niet zijn uiterlijk maar zijn lange rechthoekige zaad. De courgette werd ontdekt in Oeganda, Afrika, en men dacht dat hij giftig was, maar is nu omarmd door liefhebbers van de groente. De textuur lijkt op die van een ijstaart en de smaak lijkt op die van een romige pap. Ja, het is een delicatesse, die elke ochtend met een ei en boter (Ugali) of rijst (Oio) wordt gegeten. Naast de bovengenoemde voedingsmiddelen zijn er nog vele andere prachtige en opwindende gewassen die in Afrika worden verbouwd. Houtskool bijvoorbeeld, dat gemaakt kan worden van gewassen zoals zonnebloemen, kan worden aangestoken om fornuizen te maken, die worden gebruikt om te koken en als brandhout. Gemarineerd vlees en gemarineerde vis zijn een ander Afrikaans product dat rijk is aan eiwitten en zeer gezond is om te eten. Probiotisch voedsel wordt steeds belangrijker in de voeding van onze wilde dieren, onze rijkere en meer gezondheidsbewuste wereld. Zij zijn niet alleen rijk aan vezels, maar ook aan eiwitten en voedingsstoffen. We lopen misschien op de zaken vooruit. Stel jezelf de volgende vraag: zou ons leven er anders uitzien als we elke dag biologisch voedsel verbouwen? En nog een vraag; zouden we overleven?

Aangezien we het over eten en drinken hebben, ligt het voor de hand te veronderstellen dat een dieet gebaseerd zou zijn op wat bekend staat als een natuurlijk dieet. Hierbij wordt rekening gehouden met het evenwicht in de natuur, zoals dat ons bekend is. De huiskat, de holbewoner, de Azteken en de Maya’s, allen wisten hoe ze natuurlijk voedsel moesten eten. Denk aan het alternatieve dieet van de mensachtigen – herbivoren – in plaats van de vlezige diëten van carnivoren. Zou deze natie van zachtaardige dieren niet een betere plek zijn voor ons allemaal? Al het natuurlijke voedsel is veilig. Voedsel is in zijn natuurlijke vorm. Er zijn geen gevaarlijke kunstmatige voedingsadditieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Natuurvoeding is het gezondere alternatief. Wanneer je het hebt over een biologische groente, dan heb je het over voedsel dat biologisch geproduceerd is. Biologische groenten zijn veiliger omdat ze vrij zijn van pesticiden. Ze hebben een verhoogde weerstand tegen ongedierte omdat ze een hoger gehalte aan vitamine C en E bevatten. Dit beschermt ze tegen nachtmerries… kleine incidenten zoals bacteriële besmetting door anderen. Vogels worden misschien aangetrokken door uw dure groenten, niet door ziekteverwekkende insecten.

Lees meer

Poelier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.