Wat is lichaam?

Trauma coach

Ervaar Lichaamstrauma kan in vele vormen voorkomen. Het kan een fysieke beschadiging van het lichaam zijn. Het komt nog vaker voor dat een trauma coach ook van binnen wordt ervaren. Pijn en ander lichamelijk ongemak komen vaak voor in het leven na een trauma. Een trauma kan ook emotioneel worden ervaren, vooral als het trauma zich op zeer jonge leeftijd heeft voorgedaan. Sommige trauma’s kunnen ontstaan na een auto-ongeluk of ernstige ziekte. Lichamelijk trauma is in de VS doodsoorzaak nummer één als gevolg van een trauma. In het Verenigd Koninkrijk is het aantal trauma gerelateerde sterfgevallen aanzienlijk beperkter, hoewel slaapstoornissen en medicatiefouten een aanzienlijk percentage van deze aantallen uitmaken. Andere trauma-gerelateerde klachten zijn: rug-, schouder- en nekpijn, slaapstoornissen, kleine extatische episodes, prikkelbare darm syndroom, allergieën, fobieën, eetstoornissen, nagelbijten, en verscheidene andere.

Stress Trauma is ook een veel voorkomend symptoom van post-trauma leven. De niet zo voor de hand liggende symptomen van posttraumatische stress kunnen zijn: zich niet verbonden voelen, gebrek aan concentratie en aandacht, hulpeloosheid en passiviteit, verwarring, hulpeloosheid en onervarenheid. Deze symptomen manifesteren zich bij iedereen en worden door veel mensen ervaren als acute stoornissen, acuut van enkele of slechts enkele dagen, of als chronische stoornissen die maanden tot een jaar of langer duren.

“Trauma”, zoals trauma vaak wordt genoemd, is een verscheidenheid van gebeurtenissen waarbij een persoon is blootgesteld aan gevaar, emotioneel of lichamelijk, door de daad van een misdrijf. Het kan ook gebeuren wanneer een persoon achter slot en grendel wordt geplaatst en in de cultuscommune aankomt, of wanneer hij besmet raakt met het virus van iemand anders (verschillende stammen) of wanneer hij gedwongen wordt deel te nemen aan een of ander ritueel dat zijn kwetsbaarheid voor shock of fysiek trauma op de proef stelt. Een trauma kan lichamelijk of geestelijk van aard zijn. Het kan zelfs een trauma door de dood zijn.

Het trauma dat wordt ervaren door een breuk/een ongeval, kan acuut of aanhoudend van aard zijn. Soms is een trauma van chronische aard zodanig dat een individu naar een ziekenhuis wordt gebracht voor het verwijderen van electieve chirurgische organen. Het kan zelfs gebeuren dat een persoon door het gebruik van sociale media te horen krijgt dat hij of zij over een maand zal sterven. Dan krijgt hij of zij normaal gesproken gratis stoffen die bedoeld zijn voor een persoon die een eetlust heeft en over een lange periode zoveel heeft ingenomen. Meestal is er een operatie uitgevoerd om dit orgaan te verwijderen en/of de persoon te laten overleven, maar de Nathalae spier is op zich gewond, zodat er een chirurgische reactie nodig is om de spier te herstellen en misschien schrijft hij een jaar later “Ik ben 10 dagen geleden gestorven.” op de maagbekleding.

Wanneer een persoon ernstig getraumatiseerd is door anderen, worden hun acties, gedrag, reacties, taal en uitdrukking van emoties vaak vervormd. Je kunt mensen gaan zien als mensen… afschuwelijk, geweldig, menselijk, minder dan, en meer dan, en veel dingen en situaties lijken op walgelijke, ontmoedigende, machteloze, schokkende, vernederende en gekmakende situaties… Je kunt de neiging hebben om helemaal geen empathie voor anderen te voelen, en de neiging hebben om alleen maar zwart-wit, goed of slecht, plezierige/onplezierige ervaringen te zien/creëren. Je begint ook de dingen te doen die je gewoon niet wilt doen of voelen, en hebt het gevoel dat je niet in staat bent de dingen te doen die je gewoon wel wilt doen, zoals mediteren, verbonden zijn met anderen, eerlijk zijn met je innerlijke zelf, of gewoon *even* zeggen wat je voelt en denkt.

 

Lees meer

Angst coach 
Zelfvertrouwen coach 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.