Zit je niet lekker in je vel?

Niet lekker in je vel zitten

 

U bevindt zich in elke situatie in een comfortabele positie. Zelfs wanneer je te maken krijgt met een situatie die veel erger is dan je gewone situaties kun je die omkeren door eerst je aanpassingen aan te pakken. Wanneer je naar jezelf kijkt in je spiegel en tegen jezelf zegt dat je in orde bent en dat je je goed voelt over jezelf een moment bij jezelf, verander je de toestand van je geest.

Maar merk dit op, op het ogenblik dat je wakker wordt uit je slaap was het gevoel van onbehagen of het gebrek aan zelfwerkzaamheid niet overweldigend, je bent zo comfortabel, je zou zelfs kunnen zeggen dat je je de vorige morgen niet eens herinnert. Toch wordt u plotseling wakker en voelt u zich futloos en moe. U bent vaker wel dan niet erg vroeg op uw werk en u voelt zich gestrand omdat u weet dat het avondeten toch nog op u wacht. U blijft daarom in bed liggen en wordt meer dan eens gewekt door een nachtmerriestemmetje dat u zelf niet bent. Je bent ongerust dat je iets anders gaat doen. Dit gevoel is niet in tegenwoordige tijd maar in toekomende tijd. In de toekomstige tijd zou je vinden dat er nu niets gaat gebeuren, maar hopelijk gebeurt het in de nabije toekomst. Het betekent dat u het nu wel zult zien, maar niet zo goed als nu. Sommigen van jullie aarzelen om de toekomstige tijd te kennen omdat jullie al zeer ervaren zijn in het leven in het moment.

Het gemakkelijkste wat je in de toekomstige tijd kunt doen, is je er eerst van bewust zijn dat je in een andere situatie bent, hoe fantastisch en opwindend die ook mag zijn. Dan train je jezelf eenvoudigweg door herhaalde affirmaties zoals “Ik voel me hier op mijn gemak.” of “Ik voel me hier geweldig en zeer op mijn gemak.” Je kunt dit heel eenvoudig doen door meerdere keren per dag te affirmeren, vooral ’s morgens voor het ontbijt en ’s avonds voor het naar bed gaan. Zo leer je jezelf te trainen om te denken dat je in het heden bent.

Je loopt dus in je eigen voetsporen en bepaalt je eigen regels. Je geest zal altijd ja zeggen als je het goed doet. Sommige gedachten komen op als negatieve stemmen die je vertellen dat je het niet moet doen, “Je bereikt je doelen niet. Je moet in deze carrière zitten.” of “Waarom heb je geld nodig om kleren te kopen?” of de meest typische van allemaal “Wie ben jij?”

Je zult je elke keer beter voelen als je je interne dialoog herinnert en geleidelijk aan zul je in staat zijn om je niet lekker in je vel te voelen en dat zal je in staat stellen om te genieten van de echte jij, degene met positieve gevoelens en energie. Wanneer je in je eigen vel zit, concentreer je je op jezelf en lukt het je om zelf vervullende profetieën te veranderen. Dit zal je in staat stellen om uit je eigen vicieuze cirkel te verdwijnen die je blijft verleiden om te blijven zitten en medelijden met jezelf te hebben. In plaats van oplossingen te vinden in dergelijke stemmen moet je weglopen en nieuwe stemmen ontwikkelen.

 

Lees meer

Burn out 
Hormonale disbalans 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.